Шайка малки котета

 

Котешки брошки от филц.
Намислила съм довечера да направя една костенурка 🙂

4 thoughts on “Шайка малки котета

 1. До
  Г-жа Мария Донева
  Работилницата
  Стара Загора

  Уважаема госпожо Донева,

  Съюзът на котетата в България (СКБ) изразява своето неудовлетворение от начина, по който сте ни изобразила, като сте пропуснала опашките ни в последната продукция на Вашата работилница.

  Котешката опашка е символ на ума, таланта, добротата, чувствителността, достойнството и независимостта на нашия народ и намираме изобразяването на коте без опашка за не-до-пус-ти-мо!

  Вярваме, че горното е неволен пропуск и молим да поправите работата си.

  Ако това не стане, ще отнесем въпроса до Обединения съд на животните (ОСЖ) със съдия г-н Бухал Бухалов и съдебни заседатели г-жи Сова Совова и Сова Совина.

  Надяваме се възникналото недоразумение да бъде изгладено своевременно.

  С уважение,

  Писан Писанов
  Председател

  • До
   Председателя на СКБ
   Тук

   Уважаеми господин Писанов!

   Прочетох Вашето писмо със смесени чувства.

   От една страна, намирам за похвално усърдието на Съюза на котетата в България и конкретно на управата на този съюз във Ваше лице. Грижата за целокупното котешко население си личи както в глобалните неща, така и в отношението към детайла. Щом сте готови да застанете зад опашката и на най-малкото коте и да я защитите, това е знак за Вашата отдаденост на каузата. Хора (и котки) като Вас правят Земята едно по-добро място за живеене. Хвала!

   От друга страна, недоумявам как можете да допуснете, че смисълът и значението на котешкото достойнство биха останали недооценени от мен. Да, аз работя в кавалетни форми и жанрове, но обичта ми към всяко мъркащо, обичливо и гальовно нещо е монументална.

   Няма да обиждам своята привързаност към котешкия род, като привеждам доказателства. Който има очи, ще види.

   Господин Писанов, котетата, изработени от мен, ИМАТ своите опашки. Вие може би сте били подведен от това, че виждате така изработените котета единствено анфас. Нима не допуснахте, че въпросните опашки са разположени от отвъдната страна на котетата?
   Нещо повече. Котката, като създание мистично и бих казала, божествено, има повече от две страни, и къде ще си държи опашката е единствено нейна работа. На Вас ли да обяснявам, че котката прави каквото иска и то единствено когато тя реши?

   Като Ви уверявам, че котетата са в добро здраве, целокупни и в най-високо и бодро разположение на духа, аз още веднъж Ви благодаря за вниманието и Ви пожелавам очарователен ден.

   С уважение,

   Мария Донева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s