За „Щастливи времена“

 

„Щастливи времена“ на сайта на ИК Жанет 45

Книгата излезе в последните дни на Пловдив чете. Ето първата снимка, която Гери публикува, аз я видях и се уверих, че вече съществува:
geri

Кирил Златков: Работата ми по новата книга на Мария Донева. Вече е в книжарниците!
Чест и удоволствие е за мен да съм част от историята на тази поетична книга. В работата на художника на книги има един много вълнуващ момент – да чете преди всички готовия ръкопис. Всеки път се радвам, но този път беше особено вдъхновяващо. В тази книга има много пролетен дух, стиховете се поглъщат бързо и пречистват като озон след дъжд.

Веселина Седларска: С още две приятелки учредихме преди време партия БКП. Означава „Бижута, книги, парфюми“. На следващия ни конгрес ще предложа книгата на Мария Донева „Щастливи“ времена“ за наш пряпорец и девиз. Тази книга е уханна, ароматна, упойваща. И всяка буквичка в нея блести, от корицата през всяка страница всичко е инкрустирано и извезано. Красиви и умни стихове на много добър и много талантлив човек – такава промоция скоро не бях хващала.

 

Ели Алексиева: Зиме или лете, есен или пролет, всички сезони са щастливи за мен, когато имаме нова стихосбирка от Мария Донева.

 

Първата премиера на книгата беше на 9 юли в Русе, при Ваня Хинкова в Хеликон. Дойдоха чудесни хора и посрещнаха книгата ми като ново бебе, с радост. Аз се смущавах и мисля, че малко се криех зад разказите, те поне са проверени…

36894700_898752646980549_5845082754756116480_n
Роси Миновска-Деведжиева ми подари неописуемо красив книгоразделител. И написа най-мили думи:
Понеделник следобед – най-обикновен на вид. Но в присъствието на Мария Донева стана истински щастлив! Тя представи най-новата си книга „Щастливи времена“ в уютната книжарница „Хеликон“-Русе. И всички й се любувахме, слушахме я със зяпнала уста, просълзявахме се, смяхме се, ръкопляскахме… За всеки намери дума, усмивка и специален автограф. Вълшебница любима е Мария!
*********
Yesterday I attended Mariya Doneva new book launch in Rousse. If you could read her poetry, you would know why we love her so much!

RosiMinovskaDevedjieva

Много, много се трогнах от това:

И още едно видео с много сладка усмивка: