Театрално ателие „Мигчета“

 

Преди малко се върнах от Нова Загора. Там в сряда вечерта гледах постановката на Станиела Хаджиева и ТА „Мигчета“ „Принцесата и граховото зърно“.
Написах тази пиеса, а Станиела страхотно я е доразвила, за да има роли за повече деца, а също и защото така е много по-хубаво. Ако някога дам пиесата някъде да я играят, ще предложа този разширен вариант. Много ми хареса!
Да знаете колко беше приказно и празнично. Всичко беше обмислено, пипнато с ръка, вдъхновено и красиво. 
Направих куп снимки, 99% от тях не са на фокус, и пак са ми ненагледни. Сигурно от Нова Загора ще ми изпратят хубави снимки, но не мога да чакам, ще споделя моите, сърцето ми прелива от радост и обич. 
Искам винаги да се познаваме и винаги да сме приятели, и да се видим пак.
Прелестни грахчета! 🙂

 

7 thoughts on “Театрално ателие „Мигчета“

  1. Страхотна дума си измислила – грахиня! Веднага си представих целия грахов състав, облечен в зелено, Заразих се от твоето щастие и обич. Всъщност кой би устоял. Наскоро четох твоите първи стихове като 12-13-годишна. Разбрах, че си била в кръжок под ръководството на Таньо Клисуров. Учили сме заедно в Търново, той е една година след мене. Таньо на младини беше много красив и обаятелен, да не говорим за стиховете му. Доста го заглеждахме и въздишахме подир поета. Сигурно си живее още в Стара Загора, не би се поблазнил от столицата. А в Стара Загора, както разбирам, има интересни прояви. Наскоро слушах интервю на две млади актриси, които са успели да издействат по линия на ЮНЕСКО театрален фестивал за млади театрали. Имате и филмов фестивал. Някога сме идвали на стоп до Стара Загора, за да слушаме например Атанас Натев, светла му памет. Поздрави на Стара Загора и дерзай!

    • Благодаря! 🙂
      Грахините са от Станиела 🙂 в пиеската има един граф Грах, а грахините са негови сестри 🙂

  2. Има ли я някъде тази пиеса да я прочетем – като „Пепеляшка“?

  3. Pingback: Осми ученически театрален фестивал „Арлекин“, Нова Загора | Мария Донева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s