Крокодилчета за почивка

Уших ги между другото, докато си почивах от шиенето. Не знам как да нарека това – вдъхновението ли ме е понесло, или съм се вманиачила в шиене?
Всичко друго е измислено нарочно, за да ми пречи да си шия едни неща. Ще ги покажа утре или вдругиден, искам да ми се съберат няколко различни, за да е по-весело и шарено. Ах, колко ми харесва да мога! Да правя!
Но положението наистина е сериозно. Всичко е в платове тука, тюлове, филц-милц, кълбенца и пух. Като йога съм – постоянно на игли. И като дърта циганка насред табора, сред купчинки шарени материалчета, с едната ръка си нижа герданче, с другата – герданче за лисицата, с третата държа филия с лютеница, с четвъртата си наливам вино, с петата ръка се опитвам да накарам това ухо да застане по-така и да клепне, с шестата чатя, страшно е.
Не ми стигат цветовете на платовете. Чудно е как една мислена граница ти отделя твоята идеална част от света. На един изпит при Цочо Бояджиев ми се падна да обяснявам как нощува странстващият рицар в полето – очертава кръг с върха на меча си и го забива в земата, после влиза вътре в кръга и това е неговият дом, а дръжката на меча е кръст, който го пази от зли сили, докато спи. Аз съм рицар в кръг от конец.
В Стара Загора не откривам платовете, които са ми нужни. Обаче има чудни мекинки одеяла в прекрасни цветове, и като ги сметнеш като плат, даже са по-евтини. Но нали са поръбени, не мога да се пречупя да купя одеяло и да го накълцам… поне за сега. Но аз ще заякна духом! Платът е незавършен, а одеялото е завършено и това го пази.
Така и верността пази мъжа и жената, защото са цяло. Пък после става, каквото става, но аз шия, не разпарям, и ще мисля само за цялото.

4 thoughts on “Крокодилчета за почивка

 1. 🤓💔🤓💔🤓💔🤓💔

  На 27 февруари 2016 г., 11:38, „Мария Донева“
  написа:

  > Мария posted: „Уших ги между другото, докато си почивах от шиенето. Не
  > знам как да нарека това – вдъхновението ли ме е понесло, или съм се
  > вманиачила в шиене? Всичко друго е измислено нарочно, за да ми пречи да си
  > шия едни неща. Ще ги покажа утре или вдругиден, искам д“
  >

 2. Мария, това не са одеала, а плат, който плаче за преквалификация. Не е платът виновен, че някой е объркал призванието му. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s