Как спрях да крада, и други интимности

И последният член на родата знаеше, че съм бременна, плюс/минус една седмица след/преди мен. Свекърва ми ме извика с толкова тържествен полу-шепот, че се уплаших да не е решила да ми обясни от къде идват бебетата, или нещо още по-срамотно и тайно.
– Миме, – каза ми тя.- Миме. До днес – било, каквото било. От сега нататък обаче не трябва да крадеш.

Я. Ще речеш, че до сега съм се издържала с джебчийство на Женския пазар. Уплаших се, че тя знае за мен нещо толкова излагащо, че дори и аз не го знам.
– Защо пък да не крада? – попитах я, след като си възвърнах дар-словото.
– Защото, когато бременната жена краде, ако я хванат, където се пипне по тялото, бебето ще се роди с белег на същото място и с формата на това, което майка му се е опитала да открадне.
После ме засипа с ужасяващи подробности за една жена, която се опитала да открадне грозде, и после, представяш ли си, детето й имало белег с формата на грозде не знам си къде си.
Аз не разбрах дали за салкъм, или за гроздово зърно, за асма или за семка от гроздето говорим, но за всеки случай взех решение да спра да крада, без дори да съм почвала някога.
Макар че, честно казано, когато не можех да си легна удобно по корем, или например когато повръщах за шести-седми път за деня, си представях как ще си отмъстя на бебето, като открадна нещо с неприлична форма и ще се пипна по… ама бързо спирах и му се извинявах: „Извинявай, бебе!“
Това с предупреждението за кражбите беше само началото.
Последваха безброй странни забрани от рода на „В никакъв случай не прекрачвай маркуч!“ (нещо гадно, свързано с пъпната връв), а също и „Не се подстригвай!“ (защото, ако е момче, може да му се скъси… нали, сещаш се).
Аз маркуч даже не знам къде мога да намеря, затова с тази забрана нямах проблеми. Обаче забременях точно след сватбата, а точно преди сватбата се подложих на студено къдрене, и в миг на безумие си разресах косата. И до ден днешен не разбирам как изобщо съм забременяла в този вид. Аферим, мъжо!
И тъй си живях, студено накъдрена, дълги месеци.
Ама ти първo като чуеш с какви думи се казва, че жената е бременна! „Бреме“ значи „товар“, т.е натоварена е. И още, несама, непразна, трудна. Че аз ако бях толкоз пък трудна, щях ли съм трудна бе, ало?!
Ами бебето? Какво се прави с него? Не помня вече всичко, но със сигурност първо се износва, и когато вече е съвсем износено, се изражда.
После се бави. За къде толкова може да бърза едно бебе, че да се налага да го бавиш? Има даже професия бавач/бавачка на бебета. И като порасне, го пращат в забавачка.
Държат го в кошара. Или в детски ясли, все едно е животинка.
После еволюира до зеленчук и тръгва на детска градина.
Оооо, темата е безкрайна, но точно сега нямам сили да я продължа.
Хайде, със здраве.

3 thoughts on “Как спрях да крада, и други интимности

  1. Мимееееееееееееееееееееее, как ти хрумна всичко това….сега вече наистина умирам…..толкова се смях, че сто процента имам някаква повреда….не е истина…..ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Pingback: Възможните майки « Мария Донева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s