Да бъдеш или да не бъдеш бременна студентка

Честито! Работата е свършена, и най-добрите мечти на мишките и хората са на път да се сбъднат. Вие седите тъжно пред огледалото с пилешко бутче в едната ръка и голям пакет чипс в другата и се питате как ще се отрази Събитието на академичния ви живот.
Кураж! Вие не сте болна, само сте бременна. Срещу всеки минус на деликатното ви състояние стои поне един плюс, който не е за пренебрегване.

1. Без проблеми ви настаняват в общежитие в Студентски град. Без проблеми не означава без чакане на няколко опашки, всичките еднакво безнадеждни. Те все пак имат край, и вие сте на този край.


2. Настаняват ви в семейните блокове. По непотвърдени слухове там е по-тихо (денонощно реват бебета, милите), по-чисто (в смисъл?), по-рядко има купони (вие и без това не пиете, не пушите и си лягате рано.. Всъщност през първите месеци непрекъснато или си лягате, или ставате от сън). Асансьорите не работят, но вие имате нужда от движение, а след раждането, докато влачите количката с друсащото се отроче в нея нагоре към осмия етаж, неусетно като в приказка килограмите ви ще се топят.

3. Грижат се за вас в Студентска поликлиника. Тя е в България, така че кой ви е виновен?

4. Първо нараства стремително гръдната ви обиколка, следвана от близо от коремната такава, коремната обиколка води с една глава, тя води, води с една дължина, води ви навсякъде и влиза преди вас във всяко помещение. Не вярвайте на огледалото, вие въобще не приличате на кит-убиец, а и това ще ви бъде много полезно, защото:

5. Нараства възможността да пътувате седнала в 280, дори ако се качите на втората спирка, независимо в коя посока.

6. Лепкава просякиня ви предлага да си гризнете от геврека й, гледката на вас без храна между зъбите буди неясен страх у околните.

7. Нощем ставате и търсите храна, но и без това три до пет пъти на нощ ви се ходи в тоалетната, защо да се щурате празна, така както сте си непразна?

8. Ако развиете странен вкус към храните и стръвно ви се прияде варовик, във всяко висше учебно заведение в страната ще откриете ниско калорична, крехка и хрупкава ронеща се мазилка, богата на калций, специално за нуждите на жената.

9. В Университета щедро ви предоставят възможността да сте в перманентна сесия. Звучи като перманентно ефективно изпълнение на присъда, но означава, че можете да се явявате на изпити, когато ви е удобно. В близките месеци никога и в никаква поза не очаквайте да ви стане удобно.

10. Отпада необходимостта да учите за изпити. Просто изглеждайте много много бременна, и за вас ще се погрижат. „Като всеки тиран, той беше сълзлив.“ Няма професор, доцент или асистент, който може да устои на героичната ви решителност да катерите върховете на науката с този корем. Всеки пет килограма увеличават оценката ви средно с една единица.

11. Получавате прекрасна възможност да прочистите редиците от досадни ухажори. Достатъчно е в добре подбран момент да заговорите за крампи. (Не знаете какво е крампи? Ще научите.) Ако ви е много верен и отчаяно самотен, предложете да му покажете стриите си. Продължава ли да ви отрупва с неприлични предложения, накарайте го да се закълне, че ще ви държи ръката, когато дойде Часът. Ако още иска да се сближите, какво пък толкова, не сте от захар. Все в някоя книга пише, че е полезно. А и защо трябва съвсем да забравите как стигнахте до тук?

10 thoughts on “Да бъдеш или да не бъдеш бременна студентка

  1. Ох…. ще умра просто 😀
    Точки 6,7 и 8 ме доведоха до кротък екстаз 😀
    Ах, тази Мария! 😀

  2. Хъхъ – това с увеличаването на оценката никак даже не вАжеше за доцентката ми по латински, която с голям кеф ме върна на изпита да уча още 2 седмици, а след това показно ме разпна пред целия четвърти курс из целия материал от двата семестъра – коремът ми изобщо не я вълнуваше 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s